TeSzedd! – Köztisztasági Akció

TeSzedd! – Köztisztasági Akció

2024. április 5-én és 6-án köztisztasági akciót szervezett egyesületünk. Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően, csatlakoztak a kezdeményezéshez a város iskolái, a Petőfi Vadásztársaság tagjai, a Mezőőrök, a Közterület Felügyelők és a lakosság is. Összesen 144 fő vett részt a munkában. Zsákokat, kesztyűket, láthatósági mellényeket biztosítottunk részükre, mindenki kapott egy müzli szeletet és egy üveg ásványvizet is pályázati forrásainknak köszönhetően.

A két nap alatt 450 munkaórában, 400 zsákban mintegy 3380 kg-nyi illegálisan elhelyezett hulladékot gyűjtöttünk össze. Mindenki lelkesen, balesetmentesen dolgozott. A munkát Nagy Lajos alelnökünk és Kása Attila titkárunk koordinálta. A városból kivezető összes út mentén tevékenykedtünk és különös figyelmet fordítottunk a zárt kertek és lakott terület kamerával még el nem látott szakaszain elhelyezett szemétkupacokra, ahová többen, rendszeresen pakolnak le illegális hulladékot. Elszomorító, hogy a lakosság ennyire nem törődik környezetével és szándékosan okoz kárt. Összességében azt tapasztaltuk, hogy a városból kivezető utak mentén kevesebb volt a hulladék, az egyes gócpontokon azonban nagyobb mennyiségű szemetet találtunk. Ahol már van térfigyelő kamera, ott kevesebb szemetelés volt tapasztalható. Köszönjük mindenkinek, aki bármivel is hozzájárult köztisztasági akciónk sikeréhez!

Támogatóink:

  • Kisújszállás Város Önkormányzata és a NEAO-KP-1-2024/6-000050 pályázat anyagi támogatással.
  • A korábbi TE SZEDD! program zsákokkal, kesztyűkkel.
  • Az Arany iskola láthatósági mellények, szemetes zsákok felajánlásával.
  • Az Optibusz-City Kft. autóbusz biztosításával, Mózsik József buszvezető felajánlásból.
  • Borsi István, Fodor Kálmán, Horváth Péter, Kiss Edit Ida, Kiss Milán, Tóth Tamás, Újfalvi Béla a résztvevők munkaterületre szállításával.
  • A Petőfi Vadásztársaság jármű biztosításával.
  • A Városgazdálkodási Nonprofit Kft., Balogh Attila, Kaszás Erika, Nagy István, Nagy Lajos, Újfalvi Béla az összegyűjtött hulladék telephelyre szállításával.
  • A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kisújszállási Mérnöksége kisújszállási üzeme a telephelyére beszállított hulladék tovább szállításával.

About Author

administrator