Fáklyás felvonulás

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából, március 14-én 17 órától ismét Fáklyás felvonulásra hívtuk az érdeklődőket, hogy együtt emlékezzünk a dicső napok hőseinek tetteire.

A hagyományoknak megfelelően, az Illéssy-Kossuth Emlékkapunál gyülekeztek a résztvevők, ahol dr. habil Kovács Tibor emlékező és előre mutató beszéde, valamint a 48-as Olvasókör népdalköreinek nótái után koszorúzásra került sor.

Ezután, a világító fáklyákkal elindult a hosszan elnyúló menet, hogy a város 48-as emlékhelyein leróják tiszteletüket az eseményekben elévülhetetlen érdemeket szerző történelmi egyéniségek szobra előtt és elhelyezzék a megemlékezés koszorúit.

Köszönet illeti városunk oktatási intézményeinek pedagógusait és diákjait, akik minden évben aktív résztvevői a felvonulásnak és rövid műsorral színesítik a rendezvényt.

Köszönjük állandó civil partnereink, a 48-as Olvasókör, a Nagykun Nádor Huszár Bandérium és a Kisújszállási Lovas Sportegyesület mindenkori támogató jelenlétét, mellyel emelik rendezvényünk színvonalát, valamint a város lakóinak részvételét!

Rendezvényünk sikeres megvalósítását anyagilag támogatta: Kisújszállás Város Önkormányzata és a NEAO-KP-1-2023/6-000005 pályázat, melyet ezúton is köszönünk!

A hangulatos fotókat Barta László tagtársunk készítette.