Egyesületi kirándulás

Május 12-13-án önköltséges egyesületi kiránduláson vettek részt a városvédők, ahol a 28 résztvevő ismét sok új élménnyel gazdagodott.

Pénteken, a jó hangulatú buszos utazás után, a mádi, nemrég felújított, barokk Zsinagóga és Rabbi Ház megtekintésével vette kezdetét a bőséges látnivalók sora, majd Tarcalon a monumentális Áldó Krisztus szobor, valamint, a bányató különleges szépsége varázsolta el az utazókat. Szerencsen megnézték a Rákóczi várat, majd Monok következett, ahol a Kossuth Emlékmúzeumot tekintették meg magával ragadó tárlatvezetés keretében, valamint az Andrássy Kastély termeit járták végig. Miskolcon nagy szeretettel fogadta a copf stílusban épült Szent Háromság Ortodox Templom és Múzeum gondnoka a kirándulókat, akik elámultak a belső tér pazar látványán. Az Impresszió Club-Étteremben elfogyasztott finom vacsora után, az Uni Hotelben szállt meg a fáradt csapat.

Szombaton, Miskolcon, a Pannontenger Múzeum különleges látnivalóinak felfedezésével folytatódott a program, majd a Grál Pincében, Ducsai Attila tulajdonos kalauzolta végig az utazókat. Az Aggteleki Cseppkőbarlangban, vezetett túrán vett részt a csapat, melynek végén különleges élményben volt részük. A jósvafői tengerszem megtekintése és a Poroszlón elköltött vacsora után a baráti kirándulás tagjai elégedetten, feltöltődve, sok új ismeret és felejthetetlen élmények birtokában tértek haza.

Köszönet jár Szerviczky Ákos buszsofőrnek, mindig bravúros vezetéséért, Horváthné Kati néninek a mindenkori „idegenvezetésért”, a finomabbnál finomabb sütemények készítőinek, de leginkább Monoki Anitának és Kása Attilának, városvédő kirándulásaink lelkes, fáradhatatlan, rátermett szervezőinek, akik az út alatt, gondolatban, már kitervelték egyesületünk 2024. évi több napos kirándulásának állomásait is! ?

Ha valaki a képek alapján – melyeket Balogh Bea készített – esetleg bánná, hogy nem volt ott, jövőre szeretettel várjuk!