Túra az Indián rizs Kft. telephelyére és a növényvédő repülőtérre

Egyesületünk tagjainak szervezésében, április 28-án, kora délután, 18 fős csapat indult újabb felfedező túrára, ki kerékpárral, ki gyalogosan.

Az Indián Rizs Kft. telephelyén, Kittlinger Dóra ügyvezető, az üzem működéséről, a rizstermesztés különleges folyamatáról, a termelési eredményekről és a fejlesztési munkálatokról tartott beszámolót. Ezután, az üzem csarnokaiban bepillantást nyertek a rizs pörkölését, tisztítását, osztályozását végző gépek működésébe. Az érdeklődő kérdésekre kapott kielégítő válaszok után, minden résztvevő kapott egy csomagnyi ízelítőt a cég legkülönlegesebb termékéből, az indiánrizsből.

Mivel a látogatás éppen vetési időszakra esett, így a lelkes csapatnak lehetősége nyílt végig követni a vetőmag útját, a teherautóra pakolástól, egészen a magot elszóró mezőgazdasági repülőgép felszállási helyéig. A repülőtéren, megfigyelték az ott dolgozók összehangolt munkáját és Rácz János pilóta, városnéző túratásuk profi fel- és leszállásait.

A hosszú túra ismét elérte célját, a résztvevők kellemesen elfáradva ugyan, de jó hangulatú beszélgetésekkel és újabb élményekkel, ismeretekkel gazdagabban tértek haza.A következő túra alkalmával – a most látottaktól és hallottaktól fellelkesülve – a rizstáblák virágzását tervezik megtekinteni július elején.

A konkrét időpontról – ahogyan mindig – időben értesítéssel leszünk.

Köszönjük tagjaink lelkes szervezőmunkáját és várjuk továbbra is a városunkban, vagy annak környékén lévő értékeinket megtekinteni, megismerni vágyók csatlakozását!