Megújul a Piculás Civilház – kérjük, támogassa Ön is a felújítást!

Kedves Városvédők, Kisújszállásiak, Támogatóink!

Egyesületünk székhelye, a Piculás Civilház – számtalan rendezvény helyszíne és városunk kiemelten védett épülete – sajnos, napról napra rosszabb állapotban van.Bár egyesületi költségvetésből számtalan belső felújítási munkát elvégeztünk és – lehetőségeinkhez mérten – kívülről is folyamatosan próbáltunk javítani az épület állagán, mostanra elkerülhetetlenné vált egy teljes körű felújítás.Az elmúlt évben több nagylelkű felajánlásnak és a Városi Civil Alapprogram pályázatának köszönhetően került sor a főépület tetőszerkezetének faanyagpótlásos javítására, újralécezésére, cserepezésére, a megdőlt torony szerkezetének helyreállítására és a toronysisak eredetivel megegyező teljes rekonstrukciójára.

Nagy segítség volt a munkálatok megvalósításakor, hogy több nagylelkű felajánlás is érkezett. Ezúton is köszönjük pénzbeli és természetbeli adományaikat!

Probléma viszont továbbra is a felvizesedés megállítása és a homlokzat felújítása, melyre több helyről kértünk árajánlatot. Ezek alapján – sajnos – jól látszik, hogy bár saját forrásaink nagy részét ebbe fektetjük, továbbra sem boldogulunk a szükséges munkák jelentős részével.

Ezért egyesületünk újra pályázati lehetőséget keresett az épület akár csak részleges felújítására is.

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Miniszterelnökség által meghirdetett, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kezelt Városi Civil Alap keretében a„Civil közösségek tevékenységének és feltételeinek támogatása (2022)” „Civil szervezetek ingatlanberuházási, felújítási támogatása”pályázat keretében, a civil szervezetünk használatában, de a helyi önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan felújításának támogatására, a NIR elektronikus rendszeren keresztül beadott VCA/5834/1/2022 iktatószámú döntés alapján, aVCA-KP-1-2022/1-000032 azonosító számú „Piculás Civilház talajnedvesség szigetelés és teljes külső homlokzati nyílászáró csere” című pályázatunk 5.000.000,- forint összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Ebből a támogatásból kerülhet sor a – Kisújszállási Városvédő és -Szépítő Egyesület használatában, de a Kisújszállás Város Önkormányzat tulajdonában lévő, 5310 Kisújszállás, Vásár utca 16. szám alatti, 2832 helyrajzi számú ingatlan főépületének kapilláris úton felszívódó talajnedvesség ellen utólagos vízszigetelésére injektálásos technológiával, valamint (a csökkentett támogatási összeg miatt csak) a főépület belső udvar felőli fém nyílászáróinak, az utcai homlokzati nyílászárók közül pedig a bejárati portál és 5 db ablak külső szárny és tok eredetivel azonos megjelenésű cseréjére.

Sajnos a pályázat beadása óta jelentős anyagár emelkedés történt, így a pályázati összeget ki kell egészítenünk, hogy a tervezett munkát meg tudjuk valósítani.Kérjük, amennyiben lehetőségük van erre, akár Személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával, akár egyéb összeggel támogassák Kisújszállás egyik jelentős múltra visszatekintő, védett épületének megóvását, részleges felújítását, a fennmaradó további 4 db ablak cseréjét!

Adószámunk: 18828124-1-16 Kisújszállási Városvédő és -Szépítő Egyesület; számlaszámunk: 11745080-20004927 (OTP), a megjegyzés rovatban kérjük feltüntetni: Piculás.

Támogatásukat előre is hálásan köszönjük!