Fáklyás felvonulás

Egyesületünk március 14-én 17 órától rendezte meg a hagyományos Fáklyás felvonulást, városunk civil szervezeteinek, oktatási intézményeinek és lakosságának aktív közreműködésével.

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 174. évfordulója alkalmából rendezett városi ünnepségsorozat sokak által várt eseménye – a hagyományokhoz híven – az Illéssy-Kossuth Emlékkapunál kezdődött, ahol Szabó Tamás középiskolai tanár, tagtársunk mondta el emlékező gondolatait, kiemelten méltatva a helyi eseményeket mozgató személyek elévülhetetlen érdemeit.

A 48-as Olvasókör népdalkörei, Angyal Ferenc citerás közreműködésével Kossuth nótákat adtak elő, majd a koszorúk elhelyezése után a szép számú közösség elindult a város további ’48-as emlékhelyei felé. Az emlékezés koszorúit az Illéssy Sándor Baptista Középiskola udvarán a névadó, valamint a Kálvin Parkban lévő Kossuth Lajos és Illéssy János mellszobránál helyezték el a menet tagjai. A Kossuth utca 2. szám alatti iskolaépület falán lévő Kossuth relief koszorúzásával ért véget a felvonulás, melyet az oktatási intézmények diákjainak rövid prózai és énekes műsorszámai színesítettek.

Köszönjük mindenkinek, aki támogatásával, részvételével hozzájárult rendezvényünk sikeréhez!