Új tető a Piculás Civilházon!

A Miniszterelnökség által kiírt és elnyert közel 8 millió forintos pályázati támogatásnak és számtalan kisújszállási lakos nagylelkű felajánlásának köszönhetően, a mai nappal a Piculás Civilház tetőzetének felújítási munkálatai befejeződtek. A reggeli órákban helyére került a tető éke, a toronysisak is, melyről a felújítás során derült ki, hogy a díszbádogos horgany szerkezet oly mértékben el van korrodálódva, hogy annak szakszerű javítása nem lehetséges, így teljes rekonstrukciójára volt szükség. A munkát a törökszentmiklósi Holló Mihály műemléki díszműbádogos végezte el, aki az eredetivel megegyezően, újra gyártotta a méhkast formázó toronysisakot a méhekkel, mely az épületben egykor folyó, takarékpénztári tevékenységre emlékezteti az arra járókat. Köszönjük mindenkinek, aki támogatásával, munkájával hozzájárult, hogy Piculás Civilházunk tetőzete megújulhasson.

Egyesületünk ez évben is pályázatot nyújtott be a felújítási munkálatok újabb szakaszának (szigetelés, nyílászáró csere) megvalósításához nélkülözhetetlen összeg elnyerésére.

Bízunk benne, hogy ismét támogatásban részesülünk és újabb nagy lépést tehetünk annak érdekében, hogy városunk egyik ikonikus épületét teljesen felújított, de az eredetivel egyező formájában megőrizzük az utókor számára.