TeSZEDD!

Csatlakozva az országos TE SZEDD! akcióhoz, a Kisújszállási Városvédő és –Szépítő Egyesület által 2021. október 18-án szervezett köztisztasági napon soha nem látott létszámú önkéntes, összesen 206 fő vett részt. Ebből mintegy 160 fő általános iskolás, 4 fő középiskolás, és mintegy 42 fő felnőtt. A szervezőmunkában különösen nagy segítséget jelentett az általános iskolák pedagógusain keresztül intézményeik aktív közreműködése is.

Összesen a 3 óra alatt, 618 munkaórában, 250 zsákban mintegy 2340 kg hulladékot, illegálisan elhelyezett „szemetet” gyűjtöttünk össze. A Nagykert és Lógókert melletti terület, a Villanyház környéke, onnan a régi 4-es út, A Bittner falutól az EPOSZ felé vezető út, a vasúti felüljáró, és a régi 4-es út Vadászcsárdáig, valamint a város határában a vadőrök tájékoztatása alapján szennyezett területek voltak a mostani akcióban érintettek. Ez egyrészt nem kis teljesítmény, másrészt elszomorító, hogy a lakosság ennyire nem törődik környezetével, és szándékosan okoz kárt.

Mindenki lelkesen, balesetmentesen dolgozott. Reméljük, a résztvevők nem fognak illegálisan hulladékot elhelyezni sehol, és barátaikat, családtagjaikat is erre intik majd.

Az akciót támogatta: Kisújszállás Város Önkormányzata pályázati összeggel, valamint mezőőreinek, közterület felügyelőinek aktív közreműködésével.

A TE SZEDD program zsákokkal, kesztyűkkel és az összegyűjtött hulladék elszállításával, Az Optibusz-City Kft. autóbuszok biztosításával, az Arany iskola gyümölcs és üdítő felajánlásával, láthatósági mellények biztosításával,a Petőfi Vadásztársaság hivatásos vadászainak munkájával, járművek biztosításával, a kisújszállási Rendőrőrs láthatósági mellényekkel, a Közútkezelő Kht. kisújszállási üzeme logisztikai segítségnyújtással.