Műemléki világnap

Szeptember 17-én, pénteken került sor az áprilisban elmaradt Műemléki világnapi programsorozatunkra, melyet a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozathoz is kapcsolódva szerveztünk.

16 órakor a Rézműves utca 1. szám alatti, helyi védelem alatt álló, felújított, hagyományos nagykunsági gazdaház falán védettségi táblát helyeztünk el. Tatár Zoltán elnök köszöntője után az épület történetét dr. Ducza Lajos tiszteletbeli elnök ismertette, a táblát Nagy Anikó, az épület tulajdonosa és Kecze István polgármester leplezte le.

16.45-kor a Kálvin Parkban koszorút helyeztünk el Gaál Kálmán városépítő polgármester szobránál.

17 órakor, a Piculás Civilházban került sor az egyesület által alapított Gaál Kálmán Díj átadására. Tatár Zoltán elnök ismertetője után a programot Keller András, az Alapfokú Művészeti Iskola tanárának gitárjátéka színesítette. Az egyesület elnökségének döntése értelmében, idén két tagtársunk vehette át a díjat: Ari Géza, az egyesületben végzett több évtizedes, példaértékű, szerteágazó munkájáért, Kisújszállás szellemi értékeinek felkutatásáért, városunk jó hírnevének öregbítéséért, Nagy István pedig az egyesületben végzett példaértékű, szerteágazó munkájáért, Kisújszállás tárgyi értékeinek megőrzéséért, gyarapításáért részesült az elismerésben.

17.30 órakor tagtársaink közösen mutatkoztak be fotóikkal az „Ahogy tagjaink látják…” fotókiállítás-sorozat újabb részeként. A júliusi, élményekben gazdag, önköltséges egyesületi kirándulás képeiből állítottuk össze ezúttal a kiállítás anyagát és Kása Attila, egyesületünk titkára, a kirándulás egyik szervezője elevenítette fel a kirándulás állomásait.

A képek nézegetése után jó hangulatú baráti beszélgetéssel és az egyesületi tagok által felajánlott finom sütemények fogyasztásával zárult a délután.

Köszönjük mindenkinek, aki segítségével, támogatásával hozzájárult a programsorozat sikeréhez.

Tekintse meg az eseményen készült fotóinkat!