Piculás Civilház – nyert a pályázatunk!

Kedves Városvédők, Kisújszállásiak, Támogatóink!

Egyesületünk székhelye, a Piculás Civilház – számtalan rendezvény helyszíne és városunk kiemelten védett épülete – sajnos, napról napra rosszabb állapotban van.

Nagy örömünkre, felhívásunkra több nagylelkű felajánlás érkezett a Piculás Civilház felújítására. Köszönjük pénzbeli és természetbeli adományaikat!

Az adománygyűjtésen felül egyesületünk pályázati lehetőséget is keresett az épület akár csak részleges felújítására is.

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Miniszterelnökség által meghirdetett, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kezelt Városi Civil Alap keretében a „Civil közösségek tevékenységének és feltételeinek támogatása (2021)” „Civil szervezetek ingatlanberuházási, felújítási támogatása” pályázat keretében, a civil szervezetünk használatában, de a helyi önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan felújításának támogatására beadott VCA-KP-1-2021/1-000048 azonosító számú „Piculás Civilház részleges felújítása” című pályázatunk 100%-os 7.999.999,- forint összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A támogatásból kerülhet sor a főépület teljes tetőszerkezetének felújítására, mely a toronyszerkezetet is magában foglalja.

Sajnos a pályázat beadása óta jelentős anyagár emelkedés történt, így a pályázati összeget ki kell egészítenünk, hogy a tervezett munkát meg tudjuk valósítani.

A tetőfedés továbbra is a régi hódfarkú cseréppel fog megtörténni. A fentiek megvalósítása érdekében a pénzbeli támogatáson felül szívesen fogadunk további bontott, kisméretű, hódfarkú cserép felajánlást is!

Kérjük, amennyiben lehetőségük van erre, akár Személyi jövedelem adójuk 1%-ának felajánlásával, akár egyéb összeggel támogassák Kisújszállás egyik jelentős múltra visszatekintő, védett épületének megóvását, felújítását!

Adószámunk: 18828124-1-16 Kisújszállási Városvédő és -Szépítő Egyesület; számlaszámunk: 11745080-20004927 (OTP), a megjegyzés rovatban kérjük feltüntetni: Piculás.

Támogatásukat előre is hálásan köszönjük!