HOVAVÁR – köztisztasági program 2012

Írta: Kása Attila

2012. március 31-én ismét megrendezésre került a HOVAVÁR köztisztasági nap.

9 éve fog össze a Munkás HOrgász Egyesület a Petőfi VAdásztársaság és a Kisújszállási VÁRosvédő és –Szépítő Egyesület, hogy a Kisújszállást övező, a városba vezetők utak mentén összegyűjtsék az elhagyott, eldobott hulladékokat.

Idén a főszervező a Kisújszállási Városvédő és –Szépítő Egyesület volt. A munkát nagyban segítette városunk Önkormányzata, amely évről évre az egyre nehezedő gazdasági körülmények között is a tőle telhető módon támogatta a hulladékgyűjtési akciót. Idén 40.000,- Ft-tal segítette munkánkat. Ebben az évben rekord számban 120 fő vett részt a köztisztasági napon. A vadászok 28 fővel a horgászok 25 fővel és egyesületünk 67 fővel.

38 tanuló az Arany János és a Kossuth Lajos Általános iskolából csatlakozott hozzánk, 3 középiskolás fiatal, akik már általános iskolás koruk óta rendszeres résztvevői a HOVAVÁR akciónapnak, és egyesületünk 10 felnőtt tagja akik felügyelték, szervezték és koordinálták a munkát. Ebben az évben a nyugdíjas vasutasok és nyugalmazott rendőrök összetartó, lelkes közösségei is vállalták a város környékén egy-egy szemetes terület megtisztítását.

Egyesületünkből hét hölgy és a Petőfi Vadásztársaság tagjai közösen a vendéglátásban segédkeztek, terítettek, mosogattak. A megfáradt csapatok fehér asztal mellett finom babgulyást fogyaszthattak, amelyet Sass Zsigmond vadász főzött meg nekünk.

Köszönet illeti a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kisújszállási telephelyének vezetőjét, Hubai Sándor urat, aki hulladékgyűjtő zsákkal segítette az egyesületek munkáját, továbbá vállalta, hogy az akciónapon a kisújszállási telephelyre beszállított hulladékokat elszállíttatja a Karcagi hulladéklerakóba. Ezen a napon reggel 8 és 12 óra között közel 40 m3 hulladékot zsákolt be, gyűjtött össze és szállított el 120 fő lelkes környezetbarát ember. Reméljük, hogy 2013-ban hasonlóan szép létszámban, de egyre kevesebb hulladékot kell összegyűjtenünk. A résztvevő sok gyermek garancia lehet arra, hogy szüleiket is a szervezett hulladékgyűjtésre „intik”, és felnőve maguk sem szemetelnek majd.