Büszkék vagyunk rájuk!

Egyesületünk két tagja a közelmúltban rangos elismerésben részesült. Szeretnénk ezúton is mindkettőjüknek gratulálni.

Monoki Kálmánné a Magyar Kultúra Lovagja címet kapta meg 2012. január 22-én, a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Az indoklás szövegéből idézünk:

“Lovagias tettek: Harminc év óta a kisújszállási Kossuth Lajos Általános Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthon énektanára. Több civil egyesület tagja, 1995-től a ’48-as olvasókör elnöke, kórusának vezetője. A Kossuth Szövetség alelnöke, a szövetség által kiadott Népdalok, Kossuth-nóták és katonadalok gyűjtemény összeállítója és társszerkesztője. Népdalköri találkozók kezdeményezője és szervezője, a magyar népdalkincs értékeinek tanítója, őrzője és továbbadója. A Kossuth kultusz éltetője.  „Kulturális örökség ápolásáért”

Elnökségi tagunk, Tóth Tünde festőművész január 19-én megyei művészeti díjat vehetett át Jász-Nagykun-Szolnok megye művészeti életének fejlesztéséért. Tündének 37 önálló és 85 csoportos kiállítása volt az elmúlt 20 évben. Jelenleg Püspökladányban, a Karacs Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola Karacs Galériájában van tárlata. Ebben az iskolában érettségizett.

Legközelebb 29-én a jászkiséri Műv. Házban nyílik tárlata, mely március 23-ig tart.
Alkotásai megtalálhatók Szolnokon a Chiovini Galéria kínálatában, immár 15 éve, Debrecenben a Medgyessy Teremben , Püspökladányban az Intakt-Art galériában , szintén Püspökladányban a Kolláth galériában, Budapesten a Passage galériában , Iglón a Dielo /Alkotások/ galériában.
E galériák által Kanadától-Új-Zélandig, Japántól az Arab Emírségekig is otthonra találtak a képei.
Főként csendéletek, tájképek, városképek és állatokat ábrázol.
Gaál Kálmán és Illéssy Sándor polgármesterekről készült  portréi pedig a Városházánkat díszítik, illetve utóbbiból a napokban készült el még egy, mely a nevét viselő iskolába került az Illéssy Alapítvány felkérésére. Az első kettő a egyesületünk megrendelésére készült 2000-ben , illetve 2001-ben.
A Jászkunság zászlója szintén a Városházán került elhelyezésre, mely az 1745-ös másolata, ez a Városi Nyugdíjas Klub kérésére 2005-ben készült és a redemptiós ünnepségsorozat zárórendezvényén került átadásra.

2010-től pedig egy új pálinka a Magyar Talléros arculattervezési munkáit is végzi.