Felhívás

A Város- és Faluvédők Szövetsége 30. Országos Találkozóján kaptuk ezt a felhívást, melyhez egyesületünk is segítséget kér:

“Kedves Barátaim!

http://megujulas.startlap.hu honlapon a közösségi kategóriában kérlek szavazzatok vértesszentkereszti táborunkra és tábori kiadvány megjelentetésére!

Kérlek adjátok tovább másnak is!!!  Nagyon köszönöm!

Pinczésné Kiss Klára

U.i.: a közösségi kategóriában az alábbi cím altt találjátok meg:

Vértesszentkereszti tábor  – Város és Faluvédők Szövetsége

A Város- és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) 1986-ban alakult, 247 tagegyesületet számláló, országos működési körű, kiemelkedően közhasznú, örökségvédő civil szervezet. A Szövetség tagja az Europa Nostra-nak. Célja: a magyarországi települések természeti és épített értékeinek védelme, a tájhoz, történelemhez, településszerkezethez illő fejlesztése, szépítése, a helyi hagyományok, a kulturális értékek gyarapítása, a helyi közösségek összefogása lakókörnyezetük értékeinek védelme érdekében.

A megújulás jegyében szeretnénk még több fiatalt és még több települést bevonni ebbe a közösségfejlesztő tevékenységbe, melynek célja a lakóhely és környezet szépítése, az értékek megóvása. Ennek érdekében Vértesszentkereszten augusztus utolsó napjaiban olyan fiatalok számára szervezünk 4 napos önkéntes munkát, akik ennek tapasztalatait leszűrve saját lakóhelyükön, saját iskolai vagy munkahelyi környezetükben is vállalják hasonók megszervezését. Majd ezt követően az eddigi város- és faluvédő táborok tapasztalataiból egy 32 oldalas kiadványt szeretnénk megjelentetni elsősorban segédanyagként, hogy kedvet és segítséget adjon az ilyen jellegű tevékenység megszervezéséhez akár az egész ország területén. A támogatást a vértesszentkereszti romtemplom megújításánál szervezett tábor szervezéséhez és a kiadvány előkészítő munkálataihoz, valamint megjelentetéséhez szeretnénk felhasználni.”