Kezünk nyomát őrzi - 2007. év

Kossuth-szobor

 Kisújszállás 1887-ben díszpolgárává választotta Kossuth Lajost. Ennek emlékeként már az 1934-ben megalakult Városvédő Egyesület tagjai is tervezték egy Kossuth szobor állítását, de a pénzromlás miatt csak egy olajnyomatot tudtak vásárolni. Ami ma is megtekinthető a Móricz Zsigmond Gimnáziumban.

Mai egyesületünk – adózva az előd egyesület emlékének is – 2006-ban gyűjtést szervezett a szobor elkészíttetésére és ennek eredményeképpen megvalósította a tervet.

2007. március 15-én a Kálvin parkban (barátja Illéssy János közelében) került felavatásra Kossuth Lajos mellszobra, mely a hazafit - egyedülálló módon - ’48-as bokrétás kalapban ábrázolja.

A szobor alkotója Györfi Sándor szobrászművész.

 Kun kapitányok emlékkövei

Egyesületünk 2007. május 18-án ünnepelte újjáalakulásának 20. évfordulóját.

Ebből az alkalomból – az ünnepi közgyűlést megelőzően – avattuk fel a Városháza parkjában a Kun kapitányok fasora melletta kapitányok emlékköveit.

Emléktábla a vasútállomás falán

150 évvel ezelőtt adták át a forgalomnak a vasútvonal Szolnok-Debrecen közötti szakaszát. Ez alkalomból 2007. november 23-án ünnepélyes keretek között került felavatásra a vasútállomás falán ez az emléktábla, melyet az önkormányzat és egyesületünk közösen készíttetett.