Céljaink

Céljainkban az alapítás óta nem következett be változás, így a munka ma is a régi szellemben folyik. Ez annak is köszönhető, hogy az alapító tagok mintegy fele még ma is vállalni tud valamilyen feladatot. Közben úgy döntöttünk, hogy a 18 év alatti fiatalokat pártoló tagként hívjuk a közösségbe, hogy tagdíjfizetési kötelezettség ne terhelje őket. Amint lehetett közhasznú szervezetté alakultunk, hogy lehetőségünk legyen a személyi jövedelemadó 1%-nak befogadására (Számlaszám:11745080-20004927; adószám: 18828124-1-16).

Létrehoztuk egyesületünk alapítványát: a Nagykun Kisújszállásért Alapítvány, kiemelkedően közhasznú alapítvány. A 11745080-20006709 sz. számlaszámon gyűjt új értékek létrehozására fordítandó adományokat, és a 18827075-1-16 adószámon az 1%-ot. Dr. Vincze Sándor kuratóriumi elnök vezetésével végeznek értékes és eredményes munkát.

Alapítottunk egy díjat, melyet a város legsikeresebb polgármestere tiszteletére Gaál Kálmán Díjnak neveztünk el. Sok lelkes lokálpatrióta személy és közösség kiérdemelte e díjat a város értékeit mentő, vagy gyarapító tevékenységével.

Közösségünk 15-ik "születésnapján" az Önkormányzat PRO URBE Díj kitüntetésében részesült, 2005-ben az Arany Diák Alapítvány díját, 2007-ben pedig az Önkormányzati és Területfejlesztési Miniszter által adományozott Kós Károly Díjat vehette át egyesületünk. Ezek az elismerések további munkára ösztönzik az egyesület minden tagját önként vállalt szép feladatának teljesítésében.

Szeretettel várunk és fogadunk közösségünkbe minden olyan városlakót, elszármazottat, aki céljainkkal egyetértve, a városért bármilyen módon tenni akar.

Ha egyesületünk történetét bővebben szeretné megismerni, olvassa el az egyesület megalakulásának 20. évfordulója alkalmából megjelentetett kiadványunkat: